Novemberi meetup – erre el kell jönni

A programot a szokásos helyen megtaláljátok, de olvassátok el ezeket az ajánlókat a szervezőktől a holnap (szerda) esti eseményre:

VSShell:

az EPAM által készített IDE Visual Studio alapokon teszi lehetővé a World of Warcraft add-in fejlesztést.  Igazán cool demo lesz, WoW meg LUA, az eszköz tegnap lett bemutatva a Microsoft TechEd keynote-on.

Választási térképek manipulatív újrarajzolása:

Itthon is és más országokban is mindig érdekes vitatéma a választások, népszavazások lebonyolítása. Az előadás rávilágít majd, hogy hogyan lehet az eredményt befolyásolni a körzetek átszabásával, és bemutat egy erre készülő szimulációs szoftvert. Szerintem figyeljünk oda.

Online sajtotajekoztato rendszer:

Váratlanul “hot topic” lett a sajtókapcsolatok kezelése, abszolút időszerű újragondolni ezt a témát az online média világában. Kiváncsi leszek, ez az új rendszer milyen új megoldásokat mutat be erre a kihívásra.

LinuxBIOS:

Szamtalanszor bosszankodhattunk mar azon, hogy a BIOS milyen gagyi tud lenni az egyre komolyabb PC alapu szerverekben. Pont az a funkcio hianyzik, ami nekunk kene: parameterek tavoli beallitasa, boot sorrend valtoztatas bizonyos feltetelek eseten stb. Kulonosen erdekes ez ha 1-2 gepnel tobb felugyeletet bizzak rank. A specialis beepitett rendszerek kovetelmenyeirol nem is beszelve. Bennem mar tobbszor felmerult, hogy mi lenne ha a BIOS-t ugyanolyan konnyen lehetne az igenyeimhez igaznitani, mint a Linux kernelt vagy egyeb nyilt forrasu alkalmazasokat?! Ebbol az eloadasbol megtudhatjuk milyen alternativ lehetosegeink vannak a hagyomanyos BIOS levaltasara.

Domain-specifikus nyelvek: 

Istvan egy uj eszkozt mutat be egy klasszikus problémára. Azt, hogy hogyan lehet a programozási feladatok egy részét automatizalni ugy, hogy kozben jo minosegu kod keszuljon, mar sokan kutattak. A megoldasok jo resze nehezkesen alkalmazhato valos problemakon. Remeljuk most egy kenyelmes es
egyben eros modszert ismerunk meg.

Participatív kultúrafogyasztás konzolokkal:

Az eloadas komoly cimehez meltoan alapveto fontossagu temarol lesz szo. Aki ugrabugralt mar Dance Dance Revolution-re, hadonaszott egy EyeToy elott, vagy rocksztar-vicsorgassal szolozott Guitar Hero-ban, az biztosan aterzi a jelentoseget. Tobbet hallunk majd a jelenseg hattererol is, ami nagy segitseg lesz majd a prezentacio utani Guitar Hero Meetup Special esemenyben :)

2 Responses to “Novemberi meetup – erre el kell jönni”

  1. Turulcsirip - fb2 Says:

    [...] legyel jobban, link sajtotajekoztato temaban blogodra: http://blog.meetup.hu/2007/11/06/novemberi-meetup-erre-el-kell-jonni/ « előző | fb2 — 2007. 11. 06. [...]

  2. gaba: Ma este: Novemberi Budapest New Tech Meetup Says:

    [...] Igen jónak ígérkezik a ma esti New Tech Meetup, ezen megint tényleg érdemes lesz megjelenni: Budapest New Tech Meetup Blog » Blog Archive » Novemberi meetup – erre el kell jönni. [...]

Leave a Reply