Január – ajánlók

Mint rendszerint most is megírtuk, hogy szerintünk miért érdemes meghalgatni az e havi előadásokat. Íme a szervezői ajánlók.

Mónus Ádám: Abaqoos pénztárca – a Felhasználók hatalomátvétele a fizetési megoldásokban is

Feri: “Nagy öröm volt, amikor a Paypal lehetőve tette hogy Magyarorszagon is lehessen fogadni pénzeket ezzel egy lépéssel közelebb kerültünk a mikrofizetési módszerek hazai elterjedéséhez. Adámék tettek egy újabb lépést előre, kiváncsian várom a részleteket és az ilyen módszerek minél szelesebb körű elterjedését.”

Vomberg István: Kromatográfiás méréstechnika Linux környezetben

Feri: “jómagam is sokat fejleszettem kisebb, nagyobb glib/gtk/glade/gnome alkalmazásokat kiváncsi vagyok, hogy egy ilyen komplex méréstechikai feladat megoldásánál mennyire jól vagy rosszul lehetett használni ezeket a nyílt forráskodú fejlesztő eszközöket.”

Maróy Ákos: Zigbee – wireless mesh networking protokol

Tamas: “Az átlag hallgató egyelőre ritkán keveredik olyan projektbe, ahol szétszórt egységekből automatikusan összeálló vezetékmentes hálózat felett kommunikáló programot fejleszt. Viszont egyrészt állatul hangzik, másrészt felhasználóként lassan találkozni fogunk ilyenekkel. Vagy intelligens házakban és kertekben, vagy a robotháborúban. Külön felhívjuk a figyelmet az előadó konzervatív stílusából adódó “green on black” terminál színek alkalmazására a sheet-eken.”

Trencseni Márton: Facebook alkalmazásokról

Tamas: “Régen operációs rendszerekre fejlesztettünk. Aztán böngészőkre, a mazochisták pedig telefonokra, vagy telefonok böngészőjére. Most újra APIkat használhatunk, de ezek már a neten keresztül nyújtanak nekünk olyan szolgáltatásokat, amilyeneket régen az oprendszer adott. A facebook volt az első, aki nyitni mert a külső alkalmazások felé, így elvárhatjuk, hogy kifinomult eszközöket adjanak a kezünkbe. Reméljük, hogy Márton nem roppan össze az elvárások terhe alatt, és megint olyan vicces lesz az előadása, mint a “Sloan Digital Sky Survey”
volt.”

Nagy Ágoston: autoCut

Viktor: “Az autoCut-ban egyrészt érdekes az ötlet, másrészt a megvalosításra is kíváncsi vagyok, mivel a puredata vizuális programozói eszközzel készült. Ákos szerint az ilyesmi kóklerség, szerintem viszont például jelfeldolgozasra intuitív megközelítés. Mindenesetre a Meetup hallgatok valószínűleg elvezni fogjak: a szines-szagos demok és a vurstli mindig bejött :)

Leave a Reply