Április, szerintünk

Maximum kettőt kell aludni, hogy másodikán este hétkor az Aranytíz Művelődési Központban találkozzunk az áprilisi Meetup-on. Szokásunk szerint összeírtuk, szerintünk miért lesznek érdekesek a mostani előadások.

 • Scheidler Balázs (syslog-ng): syslog-ng

Feri: “A szerverek megbízható üzemeltetésének egyik fontos összetevője, hogy a keletkező log bejegyzéseket hatékonyan tudjuk összegyűjteni. Jómagam kifejezetten szeretem ezeket olvasgatni akár napi szinten is, hogy lássam mi történik a rendszerben. Balázs egy ilyen flexibilis rendszer naplóállomány gyűjtő szoftverről fog beszélni. Előadásából az is kiderül mit érdemes csinálni az összegyűjtött adatokkal. Linux sysadmin-oknak alapmű!”

 • Kürti László (Open SKM Agency): Informatikai közbeszerzések sajátosságai Magyarországon

Ákos: “A Magyar Állam egy óriási IT megrendelő, rengeteg egyedi fejlesztési megbízást ad a magyar IT cégeknek. Ezen munkák mégsem serkentik a magyar software fejlesztő ipart, nem eredményeznek külföldön vagy akár csak itthon újrafelhasználható eredményeket – holott tehetnék. Miért van ez? Hogy tehetné nemzetközileg is versenyképessé a magyar software fejlesztést egy jól átgondolt IT fejlesztési politika? Ezt a kérdést vizsgálja Kürti László előadása.”

 • Sebestyén Gábor (eu.edge): Widget Jones Library

Viktor: “Bár nem bonyolult webes widgeteket fejleszteni, a különböző widget-platformok (Apple Dashboard, iGoogle, Vista, stb) közti eltérésekkel bíbelődni meglehetősen fárasztó. Gábor előadása a Widget Jones Library nyílt forráskódú keretrendszert fogja demonstrálni, ami ezen próbál segíteni, egyszerű, könnyen átlátható és hackelhető módon. Figyeld oda, igazi kód is lesz! :)

 • Vass Gergely (Autodesk, vassg.hu): Kamera illesztés digitális filmtrükkökhöz

Balázs: “Gergely előadása rendkívül látványosnak és érdekesnek ígérkezik – többek között megtudhatjuk, hogy hogyan kerülnek zöld X-ek a sültkrumplira! Egy világhírű termék felülete mögé tekinthetünk be kicsit, és hallhatunk a fejlesztés érdekes kihívásairól.”

 • Gyenes Viktor (ELTE): PacMan játék tanulása Megerősítéses Tanulással

Tamás: “Viktor egy olyan izgalmas MI fejlesztésről beszél nekünk, ami nemzetközi szinten is megallja a helyet. Ez ELTE-s hattérnek megfelelően erős matematikai alapokkal fogtak munkához. Ha valakinek ez önmagában nem lenne elég csábító, akkor nézze a dolog népszerű oldalát, itt automatikus PacMan játékosokkal találkozhat. Reméljük lesz rá lehetőség, hogy kihívjuk a botot egy meccsre, és megnézzük mennyire rozsdásodtak be a játéktermi reflexek.”

2 Responses to “Április, szerintünk”

 1. Varanusz Says:

  Srácok, minden elismerésem a tiétek ezért a kezdeményezésért, de kérlek figyeljetek oda, hogy a beharangozók ne hemzsegjenek a helyesírási hibáktól. Főleg az összetett szavak fognak ki a szerzőkön.

 2. lifeblog » Blog Archive » Meetup + Rewind @ Corvintető Says:

  [...] budapest new tech meetup [...]

Leave a Reply