Szeptember, szerintünk

A szponzorációval kapcsolatos gondjainkra (meeup blog, webisztán) reagálva nagyon sokan jelentkeztek, hogy segítsenek nekünk. Tagjaink mellett már nagy vállalatok is kerestek minket, ami mutatja az esemény súlyának a növekedését. A Virgo Systems segítségével a holnapi Meetup szponzorációja is megoldódott, így nem kell majd belépőt szednünk az eseményen. Köszönjük nekik, és mindenkinek, aki jelentkezett.

Így nincs más hátra, mint az előadásokra koncentrálni. Lássuk szerintünk miért lesz érdekes a holnap esti Meetup…

Szente-Varga Bálint: (Időkép-ViharVadász Project): Időkép: időjárásjelentés webkettes módra

Sokan beszélnek a web 2.0 hozzáállásról, ők meg is valósították. Hihetetlen, hogy szinte a semmiből, önerőből építettek fel egy ilyen komoly szolgáltatást, ami a nagy meteorológiai oldalak konkurenciája lett. Kíváncsiak vagyunk milyen közösségi és technológiai megoldásokat kellett mixelni a sikerhez.

Urbancsek Tamás (Reignsoft): Impress, Iptv megoldás

Az ajánlórendszerek fontossága növekszik: egyre több alternatíva közt dönthetnek az embereknek és egyre több emberi viselkedést naplózhatunk, ami alapján személyre szabott ajánlásokat tehetünk. Korábban is volt már a meetupon erről előadás – ezúttal arról tudunk meg többet, hogy az IP alapú televíziózásban hogyan hasznosíthatóak collaborative filtering megoldások.

Vass László (iMind), Serényi Balázs (Visualminds): Nemzeti Digitális Adattár 2.0

Jó látni, hogy egy állami szereplőt is megérint a közösségi fejlesztés szelleme. Ráadásul szép nagy adathalmazt kell kezelni, biztos lesz benne pár technikai érdekesség. Az előadás második felében Balázs ezeknek az adatoknak a hatékony vizualizációjával ismertet meg minket.

Golda Bence (Algernon kutatócsoport): HOWTO:video2panorama_picture

Nem is olyan rég még mindenki csodálattal figyelte, ahogy a photosynth.net-es csapat mi mindent tud kezdeni egy rakat fotóval, hogy rekonstruálja három dimenziós környezetünket. Úgy tűnik tehát a jövőben vigyázo szemünket a felgyülemlett nagy mennyiségű digitális tartalom újrafeldolgozásában rejlő lehetősegekre kell vetnünk. Most ezekből a lehetősegekből mutat be Bence egyet.

Schaffer Krisztián (Woophoo): Ajax és JavaScript

A javascript az a nyelv, aminek a megítélése a legnagyobb változáson esett át a közelmúltban. A legfélreértettebb nyelvből ha lassan is, de elismert eszköz lesz. Krisztián előadása hátteret ad ennek a megértéséhez, és példákat ahhoz, hogy használhatjuk ki a nyelvben rejlő lehetőségeket.

One Response to “Szeptember, szerintünk”

  1. segabor Says:

    Én speciell az időképes előadást várom nagyon. Kedvenc helyeim egyike a http://www.idokep.hu. A vizualizáció (felhőkép, hőkép, mixkép) zseniális, még az olyan 1.0-ás júzereknek, mint nekem is érthetőek.

    Találkozunk holnap!

Leave a Reply