Meetup Ne Menj El Mellette akció a hajléktalanokért

„Nyáron nagyon meleg van, télen nagyon hideg van.” Nagyon-nagyon hideg. Persze lehet, hogy ennek te örülsz, és alig várod, hogy csúszni mehess végre a haverokkal. Vannak azonban, akiknek a tél közeledte komoly problémát jelent. A Budapest New Technology Meetup úgy gondolja, hogy amit tud, megtesz azokért, akik évszaktól függetlenül az utcára szorultak. Segíts nekünk, hogy segíthessünk a hajléktalanoknak még azelőtt, hogy tényleg nagyon hidegre fordulna az idő.

Nézz körül a cuccaid között, és hozz magaddal a novemberi Meetupra takarót, hálózsákot vagy bármi olyasmit, ami meleg és bele lehet burkolózni! Hozhatsz (elsősorban férfi) felsőruházatot, legyen az kabát, pulóver, póló, nadrág, vastag zokni, zárt cipő vagy csizma. Természetesen minden lehet használt, de ne legyen koszos vagy használhatatlanul lukas. Az adományodat november 5-én 18 és 21 óra között tudod leadni a Meetup helyszínén, a K.É.K.-ben (Budapest V., Szervita tér 8.) – persze ha már ott vagy, az előadásokat is hallgasd meg:)

A takarókat és a ruhákat a Menhely Alapítványnak adjuk át, akik nappali melegedőjükben és a krízisautójuk segítségével fogják ezeket eljuttatni a rászorulóknak.

Ha a Meetupra nem tudsz jönni vagy nem tudsz hozni adományt, de szívesen segítenéd a Menhely Alapítvány munkáját, akkor a ING Bankban vezetett bankszámlájukra is utalhatsz támogatást: 13700016-01950018. Az átutalt adományok után természetesen adókedvezményre jogosító igazolást állítanak ki. Ha pedig lakóhelyed vagy munkahelyed környéken rendszeresen alvó, életvitelszerűen tartózkodó hajléktalan embert látsz, kérjük, *ne menj el mellette*. Vedd fel vele a kapcsolatot, kérdezd meg, van-e valamire szüksége, segítséget kér-e, szerezz neki takarót, forró italt, és ha úgy látod, szociális segítségre is szüksége van, hívd fel a Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálatát (06-1/338-4186), hogy felkereshessék.

One Response to “Meetup Ne Menj El Mellette akció a hajléktalanokért”

  1. Linky love* - Fruzs Says:

    [...] pedig egy felhívás: a Budapest New Technology Meetup “Ne menj el mellette” akciót szervez a hajléktalanokért. Nov. 5-én 18 és 21 óra között tudod leadni a [...]

Leave a Reply